Info & Saveti

Saveti

DA LI ZNATE KOJI JE TIP VAŠE KOŽE?

Vaš režim nege lica i proizvodi koje koristite, zavise od poznavanja tipa kože. Često grešimo u odabiru krema i ostalih proizvoda za lice i loša procena ostavlja posledice po našu kožu.

Praksa je pokazala da klijent misli da postoji jedan tip kože i kupuje pogrešnu kozmetiku.

Naš savet je da se pravovremeno posavetujete sa stručnim licem (dermatolog ili kozmetičar), kako bi vam savetom pomogli kako pravilno negovati kožu.

Pregled u kozmetičkom centru Perfecta je besplatan!
Nega Kože Ruku

Koža ruku postaje veoma osetljiva tokom zime. Hladnoća i suv vazduh u prostorijama dodatno je isušuju, pa je zato moramo posebno zaštititi i negovati.

PILING JE OBAVEZAN

Da bi koža bolje upila sastojke iz preparata za negu, obavezno radite piling ruku jednom u 10 dana. Slobodno korisitite piling za lice na bazi biljnih ekstrakta ili da ga sami napravite.

Pomešajte kašiku smeđeg šećera, dve kašike slatke pavlake i dve kašike maslinovog ulja. Ovom smešom trljajte ruke kružnim pokretima dva-tri minuta, pa isperite toplom vodom. Potom dobro obrišite ruke.

STAVITE MASKU

Posle pilinga obavezna je maska. Namažite je na ruke i preko navucite pamučne rukavice.

Pod uticajem toplote pore se šire i tako koža lakše upija hranljive sastojke. Masku držite desetak minuta, opet isperite toplom vodom i dobro obrišite ruke.

MAŽITE RUKE

Da bi koža bila nežna i zaštićena najvažnije je da napravite dobar izbor kreme za ruke, pa zato pri kupovini ne obraćajte pažnju na miris i pakovanje, već na teksturu i sastojke kreme.

Ako imate mešovitu ili masnu kožu najbolje će vam prijati hidratantne, ako vam je koža suva, birajte gušće i masnije kreme.
TEHNIKA ŠMINKANJA

Ukoliko još uvek niste savladale tehniku šminkanja poznatiju kao smokey eye, evo dobrog tutorijala koji će vam otkriti tajnu savršene šminke najpoznatijih svetskih šminkera.